Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 1
Slide 1
COVID Teststraat GGD Hollands Noorden in Zwaag09-06-2020
COVID Teststraat GGD Hollands Noorden in Zwaag
COVID Teststraat GGD Hollands Noorden in Zwaag

De COVID teststraat aan de Oostergouw 7 in Zwaag is sinds 3 juni operationeel.
Er is hiervoor veel werk verricht door Comicro en de GGD HN. Comicro voert de COVID PCR voor deze straat uit, samen met Sanquin in Amsterdam dat als pandemielaboratorium is aangewezen door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK)

Iedereen met relevante klachten kan zich bij de COVID teststraat melden via het landelijke nummer 0800-1202. Zonder deze aanmelding kan men niet naar de teststraat. De test wordt vergoed door de GGD en is voor de patiënt dus geheel gratis.

Ook als patiënten zich melden bij de huisarts om COVID-19 te laten testen wordt dit uit het GGD budget vergoed. Comicro zorgt voor afhandeling van de factuur bij de GGD. De patiënt betaalt hier niets voor.

Voor de COVID-PCR afname kunt u de banale kweek gebruiken. Een poolmonster van keel en neus (beiden zo diep mogelijk afnemen) kan met één swab. Het doosje verstuurt u via PostNL of kan worden of afgegeven bij de receptie van het DLZ in Hoorn. Vanzelfsprekend mogen patiënten met klachten niet zelf naar het ziekenhuis gaan om het doosje in te leveren, maar moeten dit door iemand laten doen die geen klachten heeft.

Met terugwerkende kracht vanaf 3 juni zullen de facturen voor COVID-19 PCR betaald worden door de GGD HN. De patiënt ontvangt hiervan geen rekening van de zorgverzekeraar. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren neemt u dan contact op met Comicro.

De kosten voor COVID serologie (de antistoffen test) worden niet vergoed door de GGD en belasten het eigen risico van de patiënt. Het tarief voor de COVID serologie is totaal € 39,17

Klik hier voor alle Comicro tarieven.