Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 1
Slide 1
Samen, met passie en lef!15-07-2024
Samen, met passie en lef!

OLVG Lab BV eigenaar van Diagnost-IQ BV en Comicro BV

Op 15 juli hebben OLVG Lab, Zaans Medisch Centrum en Dijklander Ziekenhuis de overname van Diagnost-IQ BV (Klinische Chemie) en Comicro BV (Medische Microbiologie) door OLVG Lab BV afgerond.

Met de samenvoeging ontstaat een solide regionaal integraal diagnostisch netwerk en kan er  optimaal worden geïnvesteerd in zorginnovatie om de diagnostiek en zorg voor aanvragers en patiënten verder te verbeteren. Onder meer door verbeterde procesautomatisering en digitalisering. Dit leidt tot een betere aansluiting op en ondersteuning van de regionale zorgnetwerken inclusief de eerstelijnszorgverleners. Vooralsnog betreft het alleen een aandelenoverdracht, waarbij de partijen een langjarige overeenkomst met elkaar aangaan voor de levering van diagnostiek aan de ziekenhuizen. Op termijn zal een volledige integratie van de dienstverlening plaatsvinden.

We zijn verheugd dat, na een lang traject, dit punt is bereikt en we samen kunnen bouwen aan een gezamenlijke toekomst, vanuit onze gedeelde ambities en visie op de diagnostiek.

Samen, met passie en lef!

Over OLVG Lab

OLVG Lab BV levert innovatieve en doelmatige integrale laboratoriumdiagnostiek in de volle breedte (klinische chemie, medische microbiologie en pathologie), in combinatie met deskundige en laagdrempelige consultatie en met een hoog serviceniveau, zodat medisch professionals de patiënt tijdig de beste zorg kunnen leveren. OLVG Lab BV levert op dit moment al de integrale diagnostiek voor belangrijke delen van Amsterdam (OLVG, BovenIJ, Acibadem en Medisch Centrum Jan van Goyen), Almere (Flevoziekenhuis) en het Gooi (Tergooi). Nu komen hier regio Zaanstad (Zaans Medisch Centrum) en Hoorn en Purmerend (Dijklander Ziekenhuis) bij. Naast de ziekenhuizen levert OLVG Lab ook diagnostiek aan vele huisartsen en ZBC’s in deze regio. 

 

Meer informatie:

OLVG Lab: labbv@olvg.nl

Comicro en Diagnost-IQ: info@comicro.nl

Dijklander Ziekenhuis: communicatie@dijklander.nl

Zaans Medisch Centrum: pers@zaansmc.nl