Slide 2
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 1
Slide 1
COMICRO SPONSORT BETERBOEK17-03-2020
COMICRO SPONSORT BETERBOEK

Een ziekenhuisopname is voor kinderen vaak best wel spannend. Om deze kinderen voor te bereiden op wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt en hen een hart onder de riem te steken, werkt het Dijklander Ziekenhuis al jaren met Het BeterBoek.

Wat is het BeterBoek?

Het BeterBoek is een prachtig voorlichtingsboek dat wordt gebruikt door de pedagogisch medewerkers. Het personeel van de kinderafdeling en de pedagogisch medewerkers geven aan de hand van Het BeterBoek een toelichting over de ziekenhuisopname en dagbehandeling aan zowel ouder als kind:

  • Voorlichting over wat er in het ziekenhuis en gezondheid(zorg) in het algemeen;

  • Bijdragen aan een goede verwerking tijdens de opname: er is veel ruimte om emoties en ervaringen op te schrijven (als herinneringsboek);

  • Reduceren van angst(en) door heldere en kindvriendelijke informatieverstrekking;
     vermaak van de kinderen tijdens de opname.

Steuntje in de rug

Jaarlijks deelt het Dijklander Ziekenhuis Het BeterBoek aan zo’n 1500 opgenomen kinderen uit. Comicro en Diagnost-IQ hebben samen een leuke kleurplaat gesponsord in het prachtige BeterBoek Met deze kleurplaat geven we de kinderen een steuntje in de rug, zodat zij positief blijven over een goede afloop en gezonde toekomst.

Het Dijklander ziekenhuis deelt Het BeterBoek aan ca. 1.500 kinderen uit. Het BeterBoek is het enige voorlichtingsboek voor kinderen in het Dijklander Ziekenhuis. Op de eerste pagina’s vertelt het ziekenhuis een inleidend verhaal met nieuwe foto’s van de kinderafdeling.